Dvojité domácí ledy o víkendu

Mrazivé počasí, které je základním předpokladem pro pořádání závodů na ledové ploché dráze, vytvořilo na rybníku Opaťák v Opatovicích nad Labem a na Větřkovické přehradě u Kopřivnice se uskuteční v sobotu a v neděli závody mistrovství České republiky na ledové ploché dráze.

Na přípravě obou drah se usilovně pracuje a vzhledem k příznivé předpovědi počasí by pořádání obou podniků nemělo být ohroženo. Pořadatelé šampionátu stále jednají s několika zahraničními jezdci o doplnění startovní listiny zatím je domluven start polského jezdce Kamila Janury. Vzhledem ke skutečnosti, že oba závody budou nakonec individuálním závodem mistrovství republiky, uvidí diváci v obou závodech i finalistu letošního mistrovství světa na ledové ploché dráze Jana Klatovského.

Jeho cestu za titulem mu budou chtít znepříjemnit  další adepti startů v barvách státní reprezentace. Především obhájce titulu a další Jihočech Andrej Diviš, lonští finalisté Jan Pecina a Lukáš Volejník z Osečné, ale také po roční pauze se vracející pardubický Lukáš Hutla. Překvapit by mohli i další, třeba zkušený Lukášův otec Radek nebo Jan Klauz. V každém případě čeká diváky zajímavá podívaná. Začátky závodů jak sobotního závodu v Opatovicích tak i nedělního v Kopřivnici je ve 13 hodin.

Opatovice:
1 Jan Klatovský
2 Lukáš Hutla
3 Andrej Diviš
4 David Lizák
5 Radek Hutla
6 Lukáš Volejník
7 Kamil Janura (PZM)
8 Josef Diviš
9 Jan Pecina
10 Martin Běhal
11 Jan Klauz
12 Robert Růžička

Kopřivnice:
1 Lukáš Hutla
2 Jan Klatovský
3 Lukáš Volejník
4 Josef Diviš
5 Andrej Diviš
6 Radek Hutla
7 Jan Pecina
8 David Lizák
9 Kamil Janura (PZM)
10 Jan Klauz
11 Robert Růžička
12 Martin Běhal

zdroj: TZ
foto: Wojta Zavřel

Máte k tomu co říct?