Ve Slaném nepřekonatelný Hynek Štichauer

Naštěstí se nevyplnily předpovědi počasí a proto se semifinálový závod Mistrovství ČR jednotlivců ve Slaném, i přes mírný deštík ve druhé polovině závodu, mohl včera odjet celý. Odvrácenou stranou bylo několik těžkých pádů, po kterých tři jezdci mítink nedokončili a závod se kvůli odjezdům sanitky do nemocnice a výměnám nafukovacích mantinelů protáhl na tři hodiny.

Odpoledni dominoval pardubický Hynek Štichauer, jenž v žádné z jízd nenašel přemožitele a s přehledem zvítězil. O druhém místě musel rozhodnout rozjezd, neboť Michal Škurla a domácí Piotr Dziatkowiak měli po základní části shodný počet 12 bodů. V rozjezdu lépe odstartoval Michal a celkové druhé místo si již nenechal vzít.

Další příčky obsadili 11 bodoví Michal Dudek, Martin Málek a Ondřej Smetana. Michalovi domácí dráha viditelně svědčila. Martin měl pomalejší rozjezd, ale postup si s přehledem zajistil. Ondra se snažil a i přes několik horších startů (příkladem může být 19. jízda, kdy odstartoval jako poslední, ale v průběhu jízdy se dokázal posunout na druhé místo) získal pěkný bodový příděl.

Pardubický Jaroslav Petrák dál pokračuje v závodnické kariéře a ve svém letošním premiérovém závodě si sedmým místem zajistil účast ve finálové sérii Mistrovství ČR. Poslední jistou postupovou pozici si i díky vítězství ve své závěrečné jízdě vyjel pražský Filip Hájek.

Další dva jezdci v pořadí budou muset čekat, zda se finálových závodů nezúčastní Jan Holub a Roman Čejka. Na deváté příčce skončil březolupský Patrik Mikel, který svoje již tradičně horší starty nahrazoval v průběhu jízdy bojovností a vždy své lépe vystartující soupeře doháněl. Jednou na to, ale i doplatil, když ve 14. jízdě útočil na Ondřeje Smetanu, vyjel ve výjezdu příliš široko a skončil naštěstí bez následků v nafukovacím vaku. Naději na postup si uchoval i desátý Adam Fencl zastupující místní klub AK Slaný.

Nešťastně skončil závod pro žarnovické mladíky Michala Tomku a Patrika Búriho, oba po jejich pádech musela odvézt sanitka do nemocnice na vyšetření. Michalovi podklouzl motocykl při souboji s Ondřejem Smetanou. Patrik měl kolizi s Jaroslavem Petrákem, po které zůstal ležet pod nafukovacím mantinelem. Po pádu v první jízdě odstoupil ze závodu i Martin Mejtský.

Kromě zraněných jezdců byl největším smolařem Martin Gavenda. V prvních dvou jízdách získal pět bodů, ale byly to nakonec také jeho poslední. V dalších dvou jízdách ho postihl defekt motocyklu a do závěrečné nepřijel ani na start. Pět bodů znamenalo celkově až 11. příčku. Za Martinem skončili se stejným ziskem pardubický Josef Novák a domácí Petr Babička. Roli náhradníka měl plnit Radek Podhadský z Plzně, kvůli zdravotním potížím, ale nakonec nedorazil.

První dva závody finálové série Mistrovství České republiky jednotlivců 2016 jsou na programu již toto úterý na pražské Markétě a ve středu v pardubickém Svítkově. Oba od 18 hodin. Měl by se jich zúčastnit i uzdravující se Zdeněk Holub. O držiteli titulu Mistra republiky by se mělo rozhodnout v závěrečném závodě 24. září v Plzni.

23.4.Semifinále M ČR jednotlivců, Slaný:

  1. Hynek Štichauer, ZP Pardubice (3,3,3,3,3) 15
  2. Michal Škurla, Markéta Praha (3,3,3,2,1) 12+3
  3. Piotr Dziatkowiak, AK Slaný (3,1,2,3,3) 12+2
  4. Michal Dudek , AK Slaný (3,2,3,3,R) 11
  5. Martin Málek, AK Březolupy (2,2,3,1,3) 11
  6. Ondřej Smetana, Markéta Praha (1,3,2,3,2) 11
  7. Jaroslav Petrák, ZP Pardubice (1,1,2,2,2) 8
  8. Filip Hájek, Markéta Praha (2,1,1,0,3) 7
  9. Patrik Mikel, AK Březolupy (2,0,2,F,2) 6
  10. Adam Fencl, AK Slaný (0,2,1,2,1) 6
  11. Martin Gavenda, AK Březolupy (2,3,R,d,M) 5
  12. Josef Novák, ZP Pardubice (1,2,0,1,1) 5
  13. Petr Babička, AK Slaný (M,1,1,1,2) 5
  14. Martin Mejtský, ZP Pardubice (Fd,-,-,-,-) 0
  15. Patrik Búri, SC Žarnovica (R,Fd,-,-,-) 0
  16. Michal Tomka, SC Žarnovica (F,-,-,-,-) 0

—————————————————————————-

Jízdy:

  1. Dudek, Málek, Babička (M), Mejtský (Fd)
  2. Škurla, Mikel, Novák, Búri (R4)
  3. Dziatkowiak, Hájek, Petrák, Fencl
  4. Štichauer, Gavenda, Smetana, Tomka (F4)
  5. Smetana, Novák, Hájek
  6. Škurla, Fencl, Babička
  7. Štichauer, Dudek, Petrák, Búri (Fd)
  8. Gavenda, Málek, Dziatkowiak, Mikel
  9. Škurla, Petrák, Gavenda (R1)
  10. Štichauer, Dziatkowiak, Babička, Novák
  11. Dudek, Mikel, Hájek
  12. Málek, Smetana, Fencl
  13. Dziatkowiak
  14. Smetana, Petrák, Babička, Mikel (F2)
  15. Dudek, Fencl, Novák, Gavenda (d2)
  16. Štichauer, Škurla, Málek, Hájek
  17. Štichauer, Mikel, Fencl
  18. Hájek, Babička, Gavenda (M)
  19. Dziatkowiak, Smetana, Škurla, Dudek (R4)
  20. Málek, Petrák, Novák
  21. Škurla, Dziatkowiak

——————————————————————

foto: Vojta Zavřel (wojta-foto.cz)

Máte k tomu co říct?