Martin Málek a Tomáš Suchánek si zajezdí na źuźlu

V neděli v Polsku skončilo tzv. přestupové období a kluby převážně z nižší ligy (Nice Polska liga źuźlowa) oznamily své nově zakontraktované jezdce. Pro letošní rok, kvůli nízkému počtu potvrzených klubů do soutěží, došlo v polské ploché dráze ke sloučení 1. a 2. ligy. V 1. lize (Nice PLŹ) by tak mělo vystartovat 11 týmů.

KSM KrosnoJedním z nich bude i KSM Krosno. Klub z padesátitisícového města na jihovýchodě Polska nacházejícího se nedaleko hranic se Slovenskem měl původně vystupovat ve druhé lize, ve které v loňské sezoně obsadil čtvrtou příčku. Po sloučení obou lig je, podle funkcionářů místního klubu na čele s předsedou Januszem Steligou, cílem umístění do osmého místa, kterým by si klub zajistil účinkování v první lize i pro následující rok.

Mezi zakontraktovanými jezdci se objevují i dvě česká jména: Martin Málek a Tomáš Suchánek.

Smlouva Martina Málka byla spíše náhodná. Sám se k tomu vyjadřuje: „Minulý víkend jsem se potkal s panem Steligou, předsedou Krosna, na jednom setkání v Polsku. Trošku jsme si popovídali a domluvili se na kontraktu“ . Pro Martina to od roku 2006 bude už jeho devátá sezona v týmu se žlutočervenočernou vestou a vlkem ve znaku. Dlouhý čtyřistametrový škvárový ovál v Krosně navíc patří mezi Martinovi oblíbené. Nejlepší sezony zde prožil v letech 2010 a 2011. V posledních několika sezonách, ale příležitosti ke startu v ligovém utkání téměř nedostal, přesto se chce na předsezóních trénincích poprat o místo v sestavě.

Pardubický Tomáš Suchánek naopak bude mít v Krosně mezi „Vlky“ premiéru. V minulosti startoval v polských ligách za týmy z Lódźe, Lvova, Lublinu a Miskolce. Samozřejmě také Tomáš se bude snažit prosadit do sestavy pro ligová střetnutí.

Další zakontraktovaní jezdci KSM Krosno:

Polští jezdci – senioři: Miroslaw Jabloński – v uplynulé sezoně Ekstraliga za Stal Rzeszów, Tomasz Chrzanowski – minulý rok jeden z lídrů Krosna, průměr na jízdu 1,956 , Marcin Rempala – 3. rok mezi Vlky, Patryk Malitowski a Ernest Koza – první seniorská sezona, přišel z Tarnówa.

Zahraniční jezdci: Claus Vissing (DK) – téměř celou uplynulou sezonu zraněn, čtvrtý rok v Krosně, lídr týmu, Nikolaj Busk Jakobsen (DK) – vloni druhý na juniorském ME a týmovém MS, první seniorský rok, Thomas Jörgensen (DK) – 23 let, Tobias Busch (D) – v Krosně od 2012,  Sergej Logačov (RUS) – vloni třetí junior v Rusku, pomáhá mu Grigorij Laguta, a Žiga Kovačič (SLO) – 17 letá slovinská naděje.

Junior: Damian Dabrowski (přišel z Tarnówa), další juniory si zapůjčí na hostování

Jezdci s tzv. varšavským kontraktem: Pawel Miesiac, Mariusz Fierlej, Piotr Szmyd, Pontus Aspgren (SWE) a Kasper Lykke Nielsen (DK).

Trenér Ireneusz Kwieciński

————————————

zdroj: ksm krosno.pl, sportowefakty.pl

foto: Wojta Zavřel (wojta-foto.cz)

Označeno štítky: Štítky:

Máte k tomu co říct?